ِسْمِ-اللهِ-الرَّحْمنِ-الرَّحِيم

Nakhamil.com merupakan sebuah medium blog perunding kesuburan yang sentiasa berkongsi pelbagai informasi yang berkaitan dengan kehamilan dan kesuburan para suami isteri. Antaranya penyakit yang berkaitan dengan wanita, kesuburan lelaki dan wanita, kitaran haid, waktu subur, penyakit kesuburan dan banyak lagi. Rajin-rajinkan jari jemari anda untuk membaca setiap entry di blog ini supaya bermanfaat untuk semua hendaknya. Selain itu, nakhamil.com juga memperkenalkan set kehamilan atau set kesuburan iaitu makanan tambahan yang terbaik untuk kesuburan lelaki dan wanita, terutamanya yang sedang berusaha ke arah mendapatkan zuriat atau hamil.

pelanggan nakhamil.com yang berjaya hamil

Antara feedback positive customer nakhamil.com yang berjaya menyelesaikan masalah kesuburan masing-masing dan berjaya hamil ! Nak tengok banyak lagi? Klik link dibawah 🙂

 

Klik DISINI untuk melihat ratusan pelanggan yang sudah berjaya hamil dengan izin Allah, selepas mengamalkan set untuk hamil / kesuburan dari nakhamil.com !

Kami menyediakan rangkaian set untuk hamil berdasarkan pakej. Pakej-pakej yang disediakan ini adalah mengikut budget dan kesesuaian masalah anda suami isteri. Antara rangkaian produk kehamilan yang terdapat di dalam  adalah:

  • Kapsul buah zuriat Rezeki Ilahi

Buah zuriat merupakan tumbuhan di Tanah Arab. Buah ini juga dikenali sebagai Buah Adam yang berasal daripada pokok atau tumbuhan koka. Kalau sebut tentang kayu koka ni, mesti ramai yang terbayang gelang atau tasbih berbau harum yang ramai orang nak beli atau dapatkan kalau ke Mekah. Atau mungkin juga teringat tentang bahtera Nabi Noh a.s yang diperbuat daripada pokok koka ini.

Buah zuriat ini memang sudah terkenal akan khasiat dan manfaatnya. Salah satu khasiatnya adalah dengan izin Allah s.w.t dapat menyebabkan kehamilan. Sudah menjadi amalan masyarakat Arab Mekah dan Madinah, sebagai makanan tambahan kesuburan mereka dalam usaha memperolehi zuriat. Buah zuriat yang mentah atau yang belum diproses adalah sangat keras. Bentuknya seakan buah kurma, berwarna coklat atau sedikit hitam dan sangat keras! Perlu menggunakan parang dan tenaga kaum lelaki untuk membelah buah zuriat bagi mendapatkan isi dan direbus untuk diminum airnya. Sebab itulah biasanya kalau anda dapatkan buah zuriat mentah, mungkin sekali sahaja sempat anda sediakan dek kerana letih nak menyediakannya!

Oleh kerana itulah kami di nakhamil.com membawakan buah zuriat Rezeki Ilahi dalam bentuk kapsul yang mudah dimakan dan diamalkan bersama suami isteri. Memandangkan zaman kini ramai yang bekerja dan sibuk, sudah tentu agak sukar dan mengambil masa yang agak lama untuk menyediakan buah zuriat mentah tersebut. Tambahan lagi, buah zuriat ini tiada tarikh luput atau dalam erti kata lain, tahan sampai bila-bila. Kalau botol pertama tak habis makan lagi dan dengan kuasa Allah anda hamil, bolehlah simpan baki kapsul buah zuriat Rezeki Ilahi ini untuk next baby ya!

Nah! Simpan sebotol buah zuriat Rezeki Ilahi di dalam handbag, boleh makan dan amalkan di mana-mana sahaja tanpa bersusah payah. Pilihan semuanya di tangan anda!

P/S: Info lanjut tentang kapsul buah zuriat Rezeki Ilahi, klik DISINI.

kapsul buah zuriat Rezeki Ilahi

  • Kapsul debunga kurma Rezeki Ilahi

Serbuk debunga kurma berasal daripada pucuk bunga kurma di kebun-kebun kurma di Madinah. Yang menariknya, pokok-pokok kurma ini boleh disenyawakan oleh tangan manusia sahaja kerana pokok kurma ini adalah lebihan daripada tanah kejadian Nabi Adam a.s. Oleh kerana itulah baunya memang saling tak tumpah seperti bau air mani lelaki. Serbuk debunga kurma sangat halus, diambil bersama madu dan susu. Jadi, tak perlu risau akan baunya! Hilang bersama manis madu dan lemak susu insyaAllah. Terdapat banyak cara penyediaan serbuk debunga kurma ini. Apapun caranya, bergantung kepada pilihan, kesenangan dan kemudahan anda.

Kepercayaan masyarakat Arab ini disokong oleh kajian beberapa orang penyelidik universiti yang mendapati bahawa serbuk debunga kurma ini dengan izin Allah, mampu merawat ketidaksuburan. Ramai tabib di negara Arab menggunakan serbuk debunga kurma sebagai penambah hormon, rawatan kesuburan, menyuburkan rahim, membersihkan rahim dan memekatkan air mani, juga mampu mengatasi masalah kemandulan suami isteri.

Mengapa anda perlu mengamalkan kapsul debunga kurma Rezeki Ilahi? Ini kerana serbuk debunga kurma kami adalah seratus peratus asli tanpa campuran! Sama ada anda tahu atau tidak, banyak buah zuriat dan debunga kurma di luar sana tidak kira sama ada di Tanah Arab atau di Malaysia sendiri, kebanyakannya tidak asli kerana telah dicampur bersama tepung. Jika anda sudah biasa mengamalkan debunga kurma, pasti anda bijak untuk membezakan yang mana 100% asli tanpa campuran dan yang mana dicampur tepung. Pastilah jika perkara ini berlaku, keaslian dan khasiatnnya telah berkurang malah mungkin boleh membawa kepada masalah lain kepada kesihatan. Oleh itu, di nakhamil.com kami memberi anda jaminan dengan membawakan kapsul debunga kurma Rezeki Ilahi yang asli TANPA SEBARANG CAMPURAN dengan kualiti debunga kurma yang dikawal ketat dan dijaga sempurna.

Sedikit tips terbaik, jangan lupa amalkan kapsul buah zuriat rezeki Ilahi dan kapsul debunga kurma Rezeki Ilahi pada waktu subur wanita dan bersama selepas itu. Suami isteri amal bersama. Tindakbalas nya akan lebih ummphhh! Usaha kita yang tak putus Allah akan pandang dan insyaAllah anda boleh hamil!

P/S: Info lanjut tentang serbuk debunga kurma, klik DISINI.

Kapsul debunga kurma Rezeki Ilahi

  • Ovulation Test Kit

Ovulation test kit atau nama pendeknya dikenali sebagai OPK adalah alat yang digunakan untuk menguji waktu subur wanita. Alat ini berfungsi dengan mengesan Luteinizing Hormone (LH) dalam air kencing (Bukan air kencing pertama pada waktu pagi).

Di dalam sebulan kitaran haid normal, akan ada satu hari subur wanita yang dikenali sebagai hari ovulasi. Ovulasi adalah hari telur dilepaskan daripada ovari. Jika ingin hamil, hubungan seksual perlu dilakukan pada waktu ini untuk membolehkan persenyawaan berlaku. Penggunaan Ovulation Test Kit akan membantu anda mengesan kemasukan ke fasa subur berdasarkan kitaran haid individu. Fasa subur adalah selama empat hari, bermula dari hari pertama anda mendapat ujian test kit double line. Hari subur atau hari ovulasi adalah di salah satu hari dalam empat hari seterusnya.

Ovulation test kit atau OPK yang dijual oleh nakhamil.com adalah sangat sensitif, keputusan hanya dalam 5 minit, dengan ketepatan ujian setinggi 99.99%! Dan juga boleh dikatakan ovulation test kit termurah di pasaran dengan harga serendah RM3 sahaja per piece. Kalau di pasaran, anda boleh dapatkan di farmasi mungkin dengan harga yang agak tinggi iaitu RM12-RM60 per piece. Buat apa bazirkan duit membeli yang mahal dengan kualiti yang sama bukan? Ingat, pilihan di tangan anda!

Ovulation test kit ini sangat membantu wanita yang tidak pasti fasa subur dan hari ovulasi mereka jika dikira secara manual terutamanya wanita yang mempunyai kitaran haid yang tidak teratur. Biasanya, saya akan memberi cadangan untuk membuat pembelian Ovulation Test Kit sekurang-kurang 10pcs. Dan lakukan ujian selama 10 hari berturut-turut. Sekiranya dalam 10 kali ujian, anda gagal mendapat result positive atau double line, anda harus meneruskan ujian setiap hari sehinggalah anda mendapat keputusan positive atau double line. Jika anda membuat ujian tanpa putus asa dan akhirnya darah haid turun, cuba lagi ujian menggunakan OPK di kitaran seterusnya. Keputusan ujian double line pertama yang anda dapat menunjukkan bahawa anda telah masuk ke fasa subur, dan bersamalah dengan suami selama empat hari berturut-turut kerana hari ovulasi atau hari subur adalah dalam salah satu hari dalam empat hari tersebut. Bayangkan, jika 10 kali ujian memerlukan 10 pieces ovulation test kit, dan dengan harga serendah RM30 sahaja? Wow! Murah sangat bukan? 🙂

Berbanding kalau anda dapatkan ovulation test kit di luar dengan kualiti dan sensitiviti yang sama, satu mungkin berharga RM12 dan anda membeli 10 pieces. Sudah berapa harganya? RM120! Sekali lagi saya tekankan, pilihan di tangan anda!

P/S: Info lanjut tentang ovulation test kit, klik DISINI.

ovulation test kit (OPK) untuk menguji waktu subur

  • Pregnancy Test Kit

Pregnancy test kit juga dikenali sebagai UPT. Ianya digunakan untuk menguji kehamilan. Alat ini berfungsi dengan mengesan kehadiran hormon HCG di dalam air kencing pertama pada waktu pagi, sama ada tinggi atau rendah. Ketepatan pregnancy test kit di nakhamil.com adalah sebanyak 99.99%, sehingga kandungan yang mungkin baru berusia dua minggu juga boleh dikesan. Dan anda boleh mengetahui keputusan dalam masa hanya 3 minit!

Sekali lagi diulang, harganya sama seperti ovulation test kit kami iaitu serendah RM3 sahaja. Tidak mungkin anda dapatkan dengan harga yang sama di pasaran seperti harga kami, dengan kualiti yang sama! Malah, ujian di klinik sahaja mencecah RM40-RM100. Anda pengguna bijak, buatlah pilihan yang bijak. InsyaAllah, kami di nakhamil.com akan menjadi konsultan terbaik dalam perjalan kehamilan anda dan suami.

P/S: Info lanjut tentang pregnancy test kit, klik DISINI.

pregnancy test kit (UPT) untuk menguji kehamilan

Mungkin anda tertanya-tanya pakej kesuburan manakah yang sesuai untuk masalah anda? Rujuk poster dibawah! Pakej kesuburan nakhamil.com bersesuaian dengan budget dan keperluan yang anda perlukan 🙂

 

SMS/Whatsapp ke 013-3699505 segera untuk kami bantu! Anytime/anywhere!

 

Lihat Testimoni NakHamil.com untuk melihat mereka yang sudah berjaya kami bantu dalam menyelesaikan masalah kesuburan masing-masing dan berjaya hamil dengan izin Allah! 🙂