Di atas packaging Pregnancy Test KitHCG (UPT) Pregnancy Test Strip, yang dipaparkan hanyalah nama item, batch number dan expired date sahaja.

pregnancy test kit

  • Cepat dan tepat. Keputusan hanya dalam 3 minit.
  • Mudah digunakan. Hanya celupkan pregnancy test kit ke dalam sampel air kencing selama 5 saat, angkat dan tunggu. Keputusan pregnancy test akan boleh didapati dalam beberapa saat sahaja. Jika control line sahaja yang muncul, keputusan adalah negatif. Jika control line dan test line muncul bersama, keputusan adalah positif. Terang atau pudar  warna test line bergantung pada tahap hormone HCG dalam badan. (tinggi atau rendah hormone HCG bergantung kepada usia kandungan. Jika terlalu awal, warna line akan terlalu pudar)
  • Jangan ambil bacaan selepas 5 minit. Kemungkinan berlaku pengeluwapan (nampak seperti bayang-bayang sahaja di test line)
  • Pregnancy test ini adalah paling baik dilakukan pada waktu pagi (air kencing pertama pada waktu pagi selepas bangun tidur)
  • Ketepatan pregnancy test yang dijual di nakhamil.com adalah sehingga 99.99%
  • Pengesanan awal dengan sensitivity di tahap tertinggi. Anda boleh kesan kandungan seawal 2 minggu. Contoh kitaran haid adalah 28 hari. Haid bulan seterusnya lambat dari hari yang sepatutnya haid datang, anda dah boleh buat ujian dan mengesan kandungan

Max line untuk celup strip ke dalam sampel air kencing

Tahap sensitivity pregnancy test kit yang dijual oleh nakhamil.com adalah 25miu/ml yakni sangat sensitif untuk mengesan kehamilan di peringkat awal. Secara teori, pregnancy test kit mampu mengesan seawal 8 hari selepas penempelan (Conception).

Namun secara psikologi dan cadangan doktor, jalankan pregnancy test menggunakan pregnancy test kit pada hari due period atau sekurang-kurangnya sehari sebelum haid. (ini bermaksud, mengikut calendar kitaran haid anda, hari tersebut sepatutnya haid.

Jika haid tidak datang, jalankan pregnancy test pada hari due period tersebut. Test line akan kelihatan terang dan meyakinkan jika sah hamil selepas pregnancy test dilakukan. Jika kurang dari tempoh due period, test line mungkin akan kabur atau hampir tidak kelihatan.

pregnancy test kit

pregnancy test kit

Flyers cara penggunaan juga disediakan untuk pelanggan nakhamil.com ! 🙂

NOTA: Untuk pembelian pregnancy test kit, sms/whatsapp +6013-3699505 (Puan Ila) 🙂